NEYDEN RAHATSIZ OLDUNUZ.?
SAKARYA Merkezli Bazı basın yayın organlarında atılan haber başlığı ” Başında Sarık ” ibareleri ile servis edilirken, aynı haber platformu her fırsatta #Sakarya Genelinde Yargı dağıtma çabasında olurken insan dizayn etme eğilimide alkışlanacak boyuta geldi.
PEKİ NEDEN.?
Sözde doğruluk çigisinde imaj sergilemesi ile ” İnsan Hakları ve Demokrasi ” çizgisini unutmuş olacaklar ki, aynı zihniyetin, kılık kıyafet yönetmeliği adı altında başta başörtülü öğrencilerin eğitim hakları elinden alınması gibi mağduriyetlerin temelinde aynı kafa yapısı ile örtüşürken, atılan başlıkların zemininde yer alması bunu net olarak kanıtlar cinsten.
MİLLİ İRADE
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İlk Meclis grubunda çekilen fotoğraflarda yer alan söz konusu bahse haber başlığı tek kişiye odaklanılmış, içeriklerinde yer verilen satırlarda ise ” Yeniden Refah Partisinin Karapürçek Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çoruhlu seçim sürecinde başında sarık sbol pantolonu ve hakim yaka gömleğinle dikkatleri çekmişti. ” ile devam ederken insanları kılık ve kıyafetlerine dil uzatacak kadar ahlaki değerlerden uzak yayın çizgisi bir defa daha çirkin yüzünü gösterdiği görüldü. Meclis koltuklarında seçilen kişinin ” Halkın İradesi ” olduğu akıldan çıkmış olacaklar ki, tarihin tozlu raflarında bu zihniyetin satırları arşivlerde yerini almaya devam ediyor.
ELLERİNDEN GELSE
Geçmiş tarihlere bakılırsa ; Merve Safa Kavakcı, Fazilet Partisi’nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçilirken, 2 Mayıs 1999’da TBMM’de ant içme törenine başörtülü geldiği için meclisten çıkarılmıştı. Şimdi ise atılan başlıkta bir kişinin başındaki sarık bazı medya kuruluşlarını rahatsız edici boyutu neden sorusu akıllara gelirken, ” SİZİN BAŞKA İŞİNİZ YOK MU.? veya HABER Mİ bulamadınız ” ibareleri en doğru sorulacak soru olarak kirli zihinlere hatırlatılır.
#ANALİZ #KarasuTV

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir